Саміт ЄС обговорить в Естонії майбутнє цифрових технологій

Четвер, 28 вересня 2017, 09:54

До Естонії в четвер прибудуть глави держав та урядів Європейського Союзу, щоб узяти участь у саміті Ради ЄС з питань цифрових технологій.

Про це йдеться у повідомленні головування Естонії у Раді ЄС.

Офіційно саміт відбудеться у п'ятницю, 29 вересня, але високопоставлені гості планують уже в четвер увечері за вечерею обговорити актуальні питання міжнародної політики та Європейського Союзу.

"Технологічна трансформація та диджиталізація глибоко впливають на наші робочі місця, промисловість, освіту та системи соціального забезпечення. Як зазначено в Римській декларації, для Європи необхідно вжити технологічних змін, щоб забезпечити процвітаюче і стабільне майбутнє для наших громадян. Крім того, під час вирішення проблем, що постають у мінливому світі, ми повинні запропонувати нашим громадянам як захист, так і нові можливості" - наголошують у естонському головуванні.

Талліннський цифровий саміт стане платформою для проведення дискусій на найвищому рівні щодо подальших планів цифрового інноваційного процесу з метою збереження Європи від технологічної кривої, а в майбутньому стане цифровим лідером у всьому світі.

На зустрічі передбачається розробити довгострокову перспективу (до 2025 року) цифрового розвитку, що охоплює такі сфери, як надійність, довіра, безпека, електронні вибори, промисловість, економіка й суспільство.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.