Земан порівняв Косово і анексований Крим, заявивши про подвійні стандарти

Вівторок, 10 жовтня 2017, 14:01

Президент Чехії Мілош Земан заявив, що Європа застосовує подвійні стандарти у питанні окупованого Криму, навівши в якості прикладу визнання незалежності Косова.

Про це він сказав під час звернення до депутатів Парламентської асамблеї Ради Європи.

"Я згадував про Крим, з іншої сторони є Косово. Я не думаю, що незалежність Косова була розумним рішенням. Одні стандарти застосовувалися до Косова й інші стандарти застосовувалися до Криму", - сказав Земан.

Раніше Земан заявив, що вважає втрату Україною Криму "завершеною справою" та пропонує владнати її за допомогою виплат Україні.

Як відомо, 2008 року парламент Косова проголосив незалежність краю в односторонньому порядку. Сербія досі не визнає незалежності Косова, через що країна не має остаточного визнання у світі. У 2016 році було підписано Угоду про асоціацію між Косовом та Євросоюзом.

В той же час, Крим був окупований російськими військовими і на півострові був проведений так званий "референдум" про приєднання до РФ, організований представниками місцевої влади, призначеними Кремлем. Анексію Криму не визнають ні Євросоюз, ні США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.