Експерти з ЄС передаватимуть досвід новому Верховному cуду України

П'ятниця, 13 жовтня 2017, 17:31

Німецькі та латвійські партнери передаватимуть досвід новому Верховному суду України у межах нового проекту з посилення інституційної спроможності та забезпечення доступу до правосуддя в Україні.

Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

"Це дуже важливий момент для судової системи України, оскільки новий Верховний суд встановить стандарти для судів нижчої інстанції. Дійсно, це найкращий момент для того, щоб європейські експерти приїхали до України та поділилися своїм досвідом з новоствореним Верховним судом.

Тому ми заохочуємо українську владу використати проект Twinning як важливий інструмент, який допоможе новому Верховному суду добре працювати та стати авторитетним судовим органом", ‒ зазначив Томас Фреллесен, заступник голови представництва Європейського Союзу в Україні на церемонії відкриття проекту Twinning.

Головне завдання проекту Twinning ‒ посилити інституційну спроможність Верховного суду шляхом формування єдиної судової практики при здійсненні правосуддя, правильного застосування чинного законодавства, а також забезпечення доступу до правосуддя та принципів верховенства права в Україні.

Повідомляється, що проект впроваджуватимуть протягом 24 місяців Німецький фонд міжнародного правового співробітництва та Міністерство юстиції Латвійської Республіки.

Основний бенефіціар проекту ‒ Верховний суд України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.