34 військових отримали довічні терміни за звинуваченням у спробі вбивства Ердогана

Середа, 4 жовтня 2017, 15:42

Турецький суд засудив до довічного ув'язнення 34 колишніх військових, яких звинувачували у спробі вбивства президента Реджепа Таїпа Ердогана.

Про це повідомляє Daily Sabah.

Згідно із заявою звинувачення, група військових, яку очолював колишній бригадний генерал Гекхан Шахін Сонмезатеш, мала намір захопити та вбити Ердогана під час спроби перевороту у липні 2016 року.

Військові нібито мали намір вбити Ердогана у курортному містечку Мармаріс, де турецький президент з родиною проводив відпустку. Прокуратура заявила, що спроба провалилася через те, що Ердоган залишив готель за кілька хвилин до запланованого нападу.

Всі обвинувачені, за версією слідства, входили до групи FETÖ під керівництвом проповідника Фетуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби перевороту.

За повідомленням Reuters, обвинувальний вирок сьогодні почали зачитувати в суді міста Мугла, яке розташоване неподалік Мармаріса.

Суд заслухав останні заяви обвинувачуваних перед тим, почав виносити свій вердикт. Деякі з обвинувачених заявили, що не вірять в те, що суд може винести справедливий вердикт, заявивши, що рішення приймалося під політичним тиском.

Судовий процес, який розпочався у лютому, є частиною масштабних репресивних заходів, які відбулися після невдалого путчу, і є найбільшою подібною справою, яка вже дійшла до винесення вироку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.