Білорусь знову відкрила посольство в Швеції через 5 років після "плюшевого десанту"

відео
П'ятниця, 17 листопада 2017, 15:41

Білорусь знову відкрила посольство в Швеції через п'ять років після закриття дипломатичного представництва.

Інформація про відкриття розміщена на сайті МЗС Білорусі.

За інформацією відомства, посольство відкрили 15 листопада в Стокгольмі за участю заступника міністра закордонних справ Республіки Білорусь Олега Кравченка та державного секретаря МЗС Швеції з питань ЄС та торгівлі Оскара Стенстрема.

Телеканалу Belsat нагадує, що в 2012 році між Білоруссю і Швецією розгорівся дипломатичний скандал, в результаті якого країни закрили свої посольства друг у друга.

Глава Білорусі звинувачував тоді в сварці шведського посла Стефана Ерікссона. "Він руйнував всякий позитив у відносинах Швеції та Білорусі. У нас нуль товарообігу зі Швецією, у нас нуль інтересу там", - говорив тоді Олександр Лукашенко.

За місяць до скандалу, 4 липня 2012 року, літак з двома шведськими громадянами нелегально перетнув литовсько-білоруський кордон.

Уздовж маршруту польоту і в передмісті Мінська було скинуто близько 800 плюшевих ведмедів з гаслами на захист свободи слова і демократії.

Офіційний Мінськ спочатку назвав інцидент міфом, а все фото і відео цього перформенсу підробками, але незабаром, все ж визнав факт польоту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.