Шидло образилась на Туска за заяву про "план Кремля": він атакує Польщу

Понеділок, 20 листопада 2017, 10:54

Заява президента Європейської ради Дональда Туска щодо суперечок польського уряду з ЄС та Україною та натяк на "план Кремля" обурили польських політиків.

Про це повідомляє EUobserver.

Прем’єр-міністр Польщі Беата Шидло написала у Twitter, що Туск "нічого не зробив для Польщі" як президент Ради і що "використовуючи свою позицію для атаки польського уряду, він атакує Польщу".

Міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський повідомив польській пресі, що твіт Туска - "якийсь скорботний крик розчарування".

"Він не може активно залишатися в європейській політиці, тому він намагається повернутися до польської політики", - сказав міністр.

В той же час, колишній президент Польщі Лех Валенса назвав слова Туска "останнім дзвоном, щоб врятувати Польщу для демократичної Європи".

Відносини між правлячо. партією PiS та Туском були настільки напружені, що Польща була єдиною країною, яка голосувала проти його переобрання на посаду президента ЄС у березні.

Стосунки України та Польщі загострилися через протиріччя щодо історичних питань. МЗС Польщі офіційно підтвердив початок дії "чорного списку" українців.

Нагадаємо, Європарламент схвалив критичну резолюцію щодо Польщі, яка рекомендує запустити процедуру застосування санкцій проти країни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: