Лукашенко відмовився їхати на саміт Східного партнерства

Вівторок, 21 листопада 2017, 11:09

Президент Білорусі Олександр Лукашенко відмовився їхати на саміт Східного партнерства, який 24 листопада відбудеться у Брюсселі.

Згідно з повідомленням на сайті МЗС Білорусі, білоруську делегацію на саміті очолить міністр закордонних справ Володимир Макей.

Як відомо, ЄС вперше за багато років запросив до участі у саміті главу держави. За словами чиновників ЄС, це було зроблено "на тлі кроків, зроблених Білоруссю протягом попередніх двох років, які сприяли поліпшенню відносин між ЄС та Білоруссю".

До цього на попередніх самітах Білорусь брала участь у саміті на рівні міністра закордонних справ.

У білоруському МЗС підкреслили, що з вдячністю прийняли запрошення до участі у саміті на рівні глави держави, "що відображає прогрес у відносинах Білорусі з ЄС після довгого періоду розбіжностей".

Разом з тим Мінськ наголошує, що на сьогодні Східне партнерство є форматом співпраці, в якому країни-партнери домагаються визнання європейської перспективи.

"Білорусь не ставить перед собою такої мети, однак виступає за збереження і розвиток Східного партнерства ЄС як інструменту розвитку неполітизованої взаємодії, спрямованої не проти когось, а на вирішення загальних проблем і питань, що стоять перед народами і державами нашого регіону", - ідеться у повідомленні білоруського МЗС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: