Зростання товарообігу з РФ доводить штучність російських обмежень - Микольська

Четвер, 28 грудня 2017, 14:56

Торговий представник України Наталія Микольська вважає, що зростання товарообігу з РФ доводить штучність російських обмежень.

Про це вона заявила в інтерв'ю "Європейській правді".

"Для нас принципово важливим є збереження режимів вільної торгівлі з країнами СНД, з якими ми торгуємо вільно, якщо це так можна назвати, зважаючи на штучні обмеження транзиту, запроваджені РФ. Тому ми для себе завжди будемо дивитися на те, щоб у нас зберігався режим вільної торгівлі з цими країнами", - сказала торговий представник, додавши, що наразі треба вирішити питання транзиту або побудови альтернативного шляху.

Микольська також прокоментувала ситуацію зростання не лише експорту до Росії, а й російського імпорту.

"Це можна пояснити таким чином: країни-сусіди, як правило, є найбільшими торговельними партнерами. І збільшення нашого товарообігу з РФ говорить про дві речі. Про те, що як на ринку РФ є товари, які потрібні в Україні, так і на ринку України є товари, які потрібні в РФ. І бізнес завжди купуватиме те, що йому вигідніше в даний момент, і те, що він може купити за низькою ціною з найкращими умовами поставки цього товару", - сказала вона.

"І це ще раз підтверджує, що зв’язки були зруйновані штучно, і якби вони не були зруйновані, то наша торгівля з РФ розвивалася б достатньо динамічно і в нас не було б втрати як мінімум 1 млрд доларів США на рік нашого експорту", - заявила торговий представник України.

Микольська також відзначила, що Росія не є партнером, а лише країною, з якою Україна торгує.

Детальніше читайте в інтерв'ю на сайті "ЄвроПравди""Наталія Микольська: Росія не є нашим партнером, це просто країна, з якою ми торгуємо".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.