Китай знову звинуватив США у порушенні його територіальних вод

Субота, 20 січня 2018, 15:01

У Пекіні заявили, що були змушені відправити військовий корабель, щоб відігнати ракетний есмінець США, який плавав біля рифу у спірному Південнокитайському морі.

Про це повідомляє AFP.

В МЗС Китаю заявили, що американський есмінець "Хопер" плавав в межах 12 морських миль (19 км) від острова Хуанянь в ніч на 17 січня без попередження Пекіна.

"Судно США порушило суверенітет та інтереси безпеки Китаю, й поставило безпеку довколишніх китайських суден під серйозною загрозою", - заявив офіційний представник МЗС Лу Кан.

Кільце з рифів, відоме як Скарборо, знаходиться близько 230 км (140 миль) від Філіппін в Південнокитайському морі, де претензії Пекіна спростовуються іншими народами.

Китай захопив рифи Скарборо в 2012 році після короткого протистояння з ВМС Філіппін. На мілководдя також претендує Тайвань.

Зазначимо, що Китай неодноразово заявляє, що кораблі США порушують його територіальні води. Так, у серпні минулого року Китай висловив "сильне невдоволення" США після того, як американський есмінець проплив у Південнокитайському морі поблизу острова, на який претендує Пекін.

Тоді американські чиновники заявили, що військові США будуть продовжувати плавати, літати та діяти там, де це дозволено міжнародним правом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.