Генштаб Британії попросить збільшити фінансування на тлі російської загрози

Понеділок, 22 січня 2018, 08:53

Генеральний штаб Великої Британії закличе збільшити фінансування Збройних сил на тлі зростаючої загрози з боку Росії.

Про це в ході майбутнього виступу в Королівському об'єднаному інституті оборонних досліджень у понеділок заявить начальник Генерального штабу Збройних сил Великої Британії генерал Нік Картер, повідомляє BBC.

Промова, схвалена міністром оборони Гевіном Вільямсоном, прозвучить на тлі розмов про можливі скорочення витрат у оборонному секторі. Картер скаже, що здатність британської армії реагувати на загрози "буде зруйнована, якщо ми не будемо йти в ногу з супротивниками".

Генерал Картер розповість про нові можливості кібербезпеки в Росії. У минулому році російська армія провела масштабні військові навчання, включаючи симулювання атак по всій Північній Європі - від Калінінграда до Литви.

Генерал Картер також говоритиме про можливості  російської армії здійснювати удари ракетами великої дальності. Зокрема, такі можливості РФ вже продемонструвала в Сирії.

Він додасть, що Росія будує все більш агресивні експедиційні сили, які вже можуть похвастатися можливостями, які британська армія ще повинна наздогнати.

Потенційні військові загрози для Великої Британії "тепер перебувають на порозі Європи", скаже генерал Картер.

Нагадаємо, у минулому році прем'єр-міністр Тереза Мей сказала, що Росія "розпочала кампанію кібер-шпигунства і підриву" проти інших країн. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.