Клімкін обговорить з Габріелем порушення німецькими компаніями санкцій ЄС

Понеділок, 22 січня 2018, 16:18

Глава МЗС України Павло Клімкін обговорить з міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем питання порушення німецькими компаніями санкцій ЄС проти РФ.

Про це заявив глава МЗС України Павло Клімкін на прес-конференції, присвяченій підсумкам діяльності української дипломатії у 2017 році та пріоритетам 2018 року.

"Ми послідовно працюємо, щоб такі санкції (проти РФ - Ред.) були зміцнені і з боку США, і з боку ЄС, і з боку всієї G7. Звичайно, нам дуже важливо, щоб такі санкції зміцнювалися і щодо окупованого Криму, і те, що було зроблено щодо так званого губернатора Севастополя - щодо спроб використати турбіни Siemens на території окупованого Криму. Сьогодні з'явилася інформація щодо таких же маніпуляцій Росією щодо іншої німецької компанії. Я вважаю, що це вже не один дзвіночок німецькому бізнесу....", - сказав він.

Глава МЗС України повідомив, що найближчим часом матиме розмову з міністром закордонних справ Німеччини Зігмаром Габріелем.

За словами Клімкіна, буде, зокрема, обговорено важливість того, що німецький бізнес має чітко прописувати кожен свій контракт, "щоб Росія не намагалася окрутити німецький бізнес і поставити його в ситуацію, коли він порушує санкції".

Нагадаємо, у липні 2017 року стало відомо, що Росія доставила на окупований півострів чотири турбіни виробництва німецького концерну Siemens в обхід санкцій ЄС.

Siemens спершу заперечував нелегальну поставку. Однак згодом заявив, що має усі докази того, що газові турбіни були незаконно транспортовані на півострів.

Концерн вирішив зупинити поставку енергетичного обладнання російським державним компаніям, доки не напрацює нових правил контролю поставок.

У серпні минулого року ЄС розширив санкції проти Росії через постачання турбін Siemens до анексованого Криму, додавши три компанії та трьох росіян, серед яких заступник міністра енергетики РФ, до санкційного списку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: