Британія створить новий підрозділ для боротьби з фейковими новинами

Вівторок, 23 січня 2018, 19:56

Велика Британія створить новий підрозділ для протидії фейковим новинам і запобігання дезінформаційних кампаній інших держав.

Про це заявив прес-секретар прем'єр-міністра Терези ​​Мей, повідомляє Reuters.

Заява була зроблена після засідання Ради національної Британії, яка схвалила перші висновки широкомасштабного дослідження щодо здатності країни реагувати на всі види загроз.

"Ми живемо в епоху фейкових новин та конкуруючих наративів. Уряд буде реагувати з більш широким використанням комунікацій національної безпеки для вирішення цих взаємопов'язаних складних проблем", - сказав прес-секретар Мей.

Він додав, що підрозділ буде створена на основі існуючих спеціальних комунікаційних мереж національної безпеки.

"Буде поставлено завдання боротися з дезінформацією, яку проводять держави або хтось інший. Він буде більш систематично стримувати наших супротивників і допоможе нам досягти пріоритетів національної безпеки", - додав він.

Прес-секретар не надав додаткової інформації про те, як буде працювати цей підрозділ, або де він буде розташований і кому буде підпорядковуватися.

Нагадаємо, президент Франції Еммануель Макрон запропонував переглянути законодавство країни про засоби масової інформації для боротьби із фейковими новинами в інтернеті.

Робоча група, по боротьбі з фейковими новинами, створена в рамках Європейської комісії, вже почала роботу, і обіцяє надати пропозиції у квітні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.