Фірмою, що змусила українців носити синьо-жовту уніформу, займеться омбудсмен Польщі

Вівторок, 9 січня 2018, 18:35

Справою українських працівників  компанії Lindab під Варшавою, яка зобов’язала співробітників-українців носити іншу форму, ніж поляки, зайнявся польський омбудсмен.

Про це повідомляє варшавське регіональне видання "Виборчої", яке раніше повідомило про скандал з українцями на підприємстві у Польщі.

Леслав Новацкі, директор підрозділу із трудового права і соціального захисту в офісі польського уповноваженого з прав людини повідомив, що омбудсмен Адам Боднар звернеться до інспекції праці Польщі для проведення перевірки на підприємстві Lindab під Варшавою, оскільки вимоги до українців "можуть мати дискримінаційний характер".

Після проведення перевірки офіс польського омбудсмена прийме рішення про подальші дії.

Як повідомляла "Європравда", на заводі Lindab, розташованому у селищі Вєрухові, спалахнув скандал, оскільки  українців зобов’язали носити одяг у синьому та жовтому кольорах, у той час як працівники мають уніформу різного кольору залежно від відділу, в якому вони працюють.

Керівник заводу Міхал Вроблевский пояснив, що таким чином "помічав" співробітників, які не розмовляють польською. 

Експерти у питаннях протидії дискримінації впевнені, що дії роботодавця незаконні.  У асоціації  "Ніколи знову" наголошують, що таке позначення українців не має функціонального змісту, а також створює національний поділ серед співробітників.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.