У Чорногорії міністр, що суміщав посаду з роботою посла в ЄС, подав у відставку

Четвер, 22 лютого 2018, 13:36

Міністр європейських відносин Чорногорії Александар Андрія Пейович подав у відставку з міркувань моралі після того як антикорупційне агентство звинуватило його у незаконному обійманні посади посла у ЄС.

Про це повідомляє телерадіокомпанія RTCG.

"Я інформую громадськість про те, що надіслав прем’єр-міністру Душко Марковичу листа, в якому повідомив про наміри піти у відставку з посади члена уряду Чорногорії з міркувань моралі", - заявив Пейович.

При цьому він наполягає на тому, що діяв згідно з урядовими регламентами і не порушував закон.

"Я наголошую, що діяв у відповідності до регламентів уряду, прийнятих на основі тих, що діють у Хорватії і Сербії, де функції головного переговірника щодо вступу в ЄС передбачають статус голови місії країни в Брюсселі", - наголосив Пейович.

Нагадаємо, згідно з висновком чорногорського агентства з протидії корупції, Пейович порушив законодавство з протидії корупції і Конституцію. Агентство підтвердило, що Пейович з травня минулого року щомісячно незаконно отримував понад 3 тисячі євро.

"Виконання міністром європейських відносин двох функцій суперечить Конституції Чорногорії, яка забороняє президенту і членам уряду обіймати інші державні посади", - йдеться у документі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: