Лавров назвав умову підтримки Росією резолюції ООН щодо сирійської Гути

П'ятниця, 23 лютого 2018, 16:35

Глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що Росія готова погодити резолюцію Ради безпеки ООН щодо гуманітарної паузи в сирійській східній Гуті, але потрібні гарантії всіх гравців щодо готовності дотримуватися перемир'я.

Про це повідомляє "РИА Новости".

"Для того, щоб ця резолюція була дієвою, а ми готові погодити текст, який буде таким, ми пропонуємо формулу, що дозволяє зробити настання перемир'я реальним і заснованим на гарантії всіх, хто знаходиться всередині східної Гути, і гарантії, звичайно, повинні бути підкріплені гарантіями зовнішніх гравців, тими, перш за все, хто має вплив на екстремістські угруповання, які засіли в цьому передмісті Дамаска", - сказав він.

"Поки поправку, яка буде на них (США та їх союзників) покладати відповідальність домогтися від бойовиків чітких гарантій припинення обстрілів, таку поправку вони поки відмовляються додавати", - заявив Лавров.

Нагадаємо, Рада Безпеки ООН в п'ятницю голосуватиме за проект резолюції про 30-денне перемир'я в Сирії, яке дозволить поставити гуманітарну допомогу та здійснити евакуацію зі Східної Гути.

У четвер через позицію Росії голосування за відповідним проектом не відбулося. Постпред Москви в Раді Безпеки Василь Небензя дав зрозуміти, що не проголосує за проект, внесений Швецією і Кувейтом, і запропонував внести в документ цілий ряд змін.

Нагадаємо, в результаті масштабних бомбардувань сирійської урядової та російської авіації в районі Східної Гути загинуло понад 400 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: