Прем'єр Гренландії оголосив парламентські вибори у квітні

Вівторок, 6 березня 2018, 09:44

Прем'єр-міністр Гренландії Кім Кельсен оголосив про проведення парламентських виборів наступного місяця.

Про це повідомляє Reuters.

Востаннє вибори у Гренландії відбулися у 2014 році, тоді партія Кельсена Siumut отримала більше третини голосів. Він став прем'єром, коли Алека Хаммонд була змушена піти у відставку після скандалу, пов'язаного з витрачанням державних грошей на готелі та польоти.

Голосування у 31-місний парламент, Ландстінгет, має відбутися 17 квітня або 24 квітня. Населення найбільшого у світі острова складає близько 56 тисяч осіб.

В 2008 році гренландці проголосували за закон про самоуправління, який передав велику кількість повноважень від данського королівського місцевому уряду.

Закон забезпечує місцевій владі законодавчу та адміністративну відповідальність у значному колі областей, які впливають на повсякденне життя, зокрема, здійснення правосуддя, використання мінеральних ресурсів, прикордонний контроль, а також фінансового регулювання і нагляду.

Країна намагається залучити іноземні інвестиції для розробки і використання своїх величезних вуглеводневих та мінеральних ресурсів, але недостатня інфраструктура та повільна бюрократія обмежують прихід інвесторів.

Гренландія, чия економіка значною мірою залежить від риболовецької промисловості, щорічно отримує від Данії допомогу приблизно на 3,7 мільярда данських крон ($612,41 млн), що складає приблизно чверть її ВВП.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.