Навчання у Латвії: під час висадки десанту США загорілася платформа з технікою

фото
Понеділок, 11 червня 2018, 08:19

У Латвії під час висадки десанту військовослужбовців США на міжнародних військових навчаннях Swift Response-2018 загорілася одна з платформ з технікою.

Про це повідомляє Delfi.

9 червня на полігоні в Адажі в рамках навчань з восьми військово-транспортних літаків "Globemaster III" C-17 повинна була пройти висадка понад 500 військовослужбовців 82-ї повітряно-десантної дивізії США.

 

В рамках навчань американські десантники 8 червня вилетіли з бази в Північній Кароліні (США) на десяти літаках, і після безпосадочного перельоту через Атлантику прибули в Латвію і Литву. Мета маневрів: демонстрація можливостей союзників по НАТО якомога швидше прилетіти в Латвію і надати військову допомогу в разі потреби.

 

Однак цього разу навчання були припинені достроково, ще до висадки всіх парашутистів, після того, як під час десантування загорівся один з транспортних засобів на десантній платформі. Машина після приземлення задимілася, а потім загорілася.

В результаті інциденту ніхто не постраждав, але подальше десантування військовослужбовців було припинено з міркувань безпеки. Причини пожежі поки невідомі. На платформі, імовірно, знаходилися два автомобілі Humvee.

Міжнародні навчання Swift Response-2018 проводяться в Європі із залученням військового десанту з США. Цього року навчання проводяться з 7 по 15 червня, в них задіяні близько 2300 учасників з семи країн НАТО і партнерів альянсу. Навчання приймають Латвія, Литва і Польща.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: