Главу МЗС Нідерландів критикують за заяви про агресію до мігрантів у Польщі і Чехії

П'ятниця, 20 липня 2018, 09:24

Глава МЗС Нідерландів Стеф Блок вважає невдалою систему квот на мігрантів і переконаний, що в Польщі і Чехії людям з іншим кольором шкіри загрожує фізична агресія.

Про це повідомляє RMF24.

Свою заяву Блок зробив на закритій зустрічі з працівниками міжнародних організацій 10 липня. Запис розмови оприлюднив пізніше один з телеканалів.

"Я не думаю, що на європейському рівні можна забезпечити рівний прийом біженців кожною країною. Східні європейці ніколи на це не погодиться. І навіть якщо припустити, що вони змінять свою позицію і скажуть так, ще одне: пройдіться по вулиці у Варшаві чи Празі. Там взагалі немає кольорових людей. Їх забрали б звідти протягом тижня. Ймовірно, їх там поб’ють у прямому значенні слова. Їм там не жити" - заявив міністр.

Також він висловив скепсис щодо ідеї мультикультурного суспільства.

"Покажіть мені приклад багатоетнічного, багатокультурного суспільства, де люди живуть у мирі. Я не знаю нічого подібного" - заявив Блок.

Заяви Блока різко засудили партії, що входять до урядової коаліції. Його власна партія VVD вирішила публічно від них дистанціюватися. Натомість міністра похвалив голова антимігрантської "Партії свободи" Герт Вілдерс.

Пізніше Блок визнав, що зробив помилку і назвав свої слова "немудрими". Він пояснив, що хотів спровокувати реакцію слухачів, але неправильно підібрав слова.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.