Путін і Макрон у телефонній розмові обговорили Сирію

Субота, 21 липня 2018, 15:38

Президенти Франції та Росії у суботу провели телефонну розмову, під час якої обговорили "низку міжнародних і регіональних питань".

Про це повідомила прес-служба Кремля.

"В продовження переговорів, які відбулися 15 липня в Москві, Владімір Путін і Еммануель Макрон обговорили ряд актуальних міжнародних і регіональних проблем", - йдеться у повідомленні.

Як стверджується, особливу увагу президенти приділили гуманітарним аспектам сирійського врегулювання, в тому числі реалізації спільної російсько-французької ініціативи зі сприяння населенню в Східній Гуті.

Раніше Міноборони РФ повідомило, що російський військово-транспортний літак Ан-124 "Руслан" доставив в суботу з французького аеропорту Шатору на аеродром Хмеймім в Сирії 44 тонни гуманітарного вантажу. Вантаж направлений до Сирії відповідно до рішення про спільний проект з надання гуманітарної допомоги населенню Сирії, прийнятий 24 травня в Санкт-Петербурзі президентами Франції і Росії, повідомляє "ТАСС".

Президент Франції Еммануель Макрон зустрівся у Кремлі з президентом РФ Владіміром Путіним 15 липня, за кілька годин до фіналу чемпіонату світу з футболу-2018.

Тоді Кремль повідомив, що сторони обговорили низку міжнародних і регіональних питань, "в першу чергу ситуацію, яка зараз склалася в Сирії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.