Проекти з України виграли півмільйона євро в рамках освітньої програми ЄС

Четвер, 26 липня 2018, 12:18

14 проектів з України, які сприятимуть розвитку європейських досліджень, виграли на конкурсі програми Європейського Союзу Еразмус+ напряму "Жан Моне".

Про це повідомило представництво України в ЄС.

"Серед 180 проектів-переможців з усього світу Україна виграла 14 проектів: 10 модулів зі сталого розвитку, медичної освіти, зовнішньої політики ЄС, комерційного права, антитоталітарних практик, енергоефективності, міждисциплінарності та інклюзивності в докторантурі, європейських цінностей; один - Центр досконалості; два проекти з безпеки та стабільних країн; один - підтримка асоціацій", - йдеться у повідомленні.

Загальний бюджет проектів становить близько 500 тисяч євро. 13 організацій з різних регіонів України з вересня цього року розпочнуть реалізацію проектів Еразмус+ напряму "Жан Моне".

Проекти "Жан Моне" у сфері європейських досліджень реалізуються в більш ніж 40-ка закладах вищої освіти, неурядових організаціях і науково-дослідних установах України. Загальний бюджет проектів становить понад 1 700 000€.

Еразмус+ - це програма Європейського Союзу на період 2014-2020 рр., що підтримує проекти співпраці, партнерства, заходи і мобільність у сфері освіти, підготовки, молоді і спорту.

Напрям "Жан Моне" в рамках програми ЄС Еразмус+ спрямований на стимулювання викладацької та дослідницької діяльності, поширення знань про ЄС, осмислення та полеміки щодо євроінтеграційних процесів.

Основні напрями діяльності включають курси, дослідження, конференції, мережеві заходи та публікації в галузі досліджень ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: