У Держдумі відповіли на пропозицію латвійського депутата розділити Росію

Понеділок, 30 липня 2018, 15:18

Депутат латвійського Сейму від "Національного об’єднання" Александр Кірштейнс, запропонувавши розділити Росію задля досягнення миру в Європі, підтвердив обґрунтованість побоювань Москви щодо загрози з боку НАТО.

Про це заявив голова комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Калашніков, передає "РИА Новости".

"Насправді це висловлювання саме підтверджує наше занепокоєння з приводу, в тому числі, баз НАТО на території Прибалтики. І нічого тут соромитися, треба жорстко боротися. Не з цими навіть висловлюваннями, а з небезпеками, які слідом за ними для нашої країни виникають з приводу розчленування", - сказав він.

За його словами, висловлювання латвійського депутата свідчить, що західні країни хочуть роздроблення Росії, захоплення її територій і природних ресурсів.

"Саме тому ми повинні з цими небезпеками натовськими певними агресивними намірами боротися, а не вірити якимось словами", - додав Калашніков.

Нагадаємо, Кірштейнс заявив, що лише коли Росія поділиться на менші країни за етнічним складом, військові конфлікти у Європі закінчаться.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.