Меркель критикують за зустріч з підсанкційним начальником Генштабу РФ

Четвер, 26 липня 2018, 09:45

Представники німецьких опозиційних партій в середу, 25 липня, розкритикували канцлерку Німеччини Ангелу Меркель за те, що вона не розкрила всіх деталей зустрічі з главою МЗС РФ Сергієм Лавровим, в якій також брав участь начальник Генштабу російської армії Валерій Герасимов.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"Важко повірити, що Німеччина відступила від встановлених правил і дозволила Герасимову в'їхати в країну, незважаючи на те, що йому заборонено перетинати кордони Євросоюзу через санкції, запроваджені в 2014 році після анексії Криму Росією", - заявив зовнішньополітичний експерт партії "Союз-90"/"зелені" Омід Нуріпур.

За словами Нуріпура, партія "Зелених" має намір провести парламентське розслідування зустрічі.

Експерт Вільної демократичної партії (ВДП) із зовнішньої політики Біджан Джир-Сарай назвав "прикрим і дивним" те, що уряд ФРН так мало розповіло про минулу зустріч Меркель і Лаврова, а також не анонсував проведення переговорів заздалегідь. Мовчання з приводу зустрічі виглядає "підозрілим", додав Джир-Сарай.

У вівторок канцлерка ФРН Ангела Меркель разом з главою МЗС Німеччини Гайко Маасом провела в Берліні зустріч з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і Герасимовим.

ЄС вніс Герасимова в санкційний список у квітні 2014 року, у відповідь на дії Росії в Україні, тож йому заборонений в'їзд до країн блоку. Речник МЗС Німеччини зазначив, що відомство повідомило держави-члени ЄС про візит генерала до Берліна, і ті не заперечували проти в'їзду.

Представник МЗС ФРН повідомив, що у виняткових випадках, за згодою держав-членів ЄС, в'їзд може бути дозволений для участі в політичних перемовинах.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.