Brexit: ЄС відкличе всіх британських дипломатів із представництв у 2019 році

Середа, 1 серпня 2018, 09:36

Європейська комісія та Європейська служба зовнішніх дій (EEAS) через Brexit відкличуть всіх британських дипломатів, які працюють у посольствах ЄС у всьому світі не пізніше вересня 2019 року.

Відповідний лист британським співробітникам направили генеральний секретар Єврокомісії Мартін Зельмаєр і глава EEAS Хельга Шмідт, повідомляє Politico.

Посли та інші високопоставлені посадові особи з британським громадянством, які працюють в ЄС, "будуть зобов'язані повернутися до штаб-квартири до 29 березня 2019 року". Молодший персонал матиме час до вересня, щоб повернутись до Брюсселя із плановою ротацією співробітників EEAS.

Доброю новиною для дипломатів з британським паспортом є те, що майже у всіх випадках вони зможуть зберегти свою роботу.

У листі зазначається, що Єврокомісія та EEAS "будуть щедро і прозоро використовувати винятки, передбачені статтею 47 Умов зайнятості інших службових осіб" - це стаття, яка дозволяє їм розірвати договори співробітників, які перестають бути громадянами країни-члена ЄС.

Зельмаєр і Шмідт вказали, що "у конкретних випадках, таких як конфлікти інтересів або через міжнародні зобов'язання" британський персонал може бути звільнений.

Як очікується, тимчасовий та контрактний персонал в посольствах ЄС втратить роботу, якщо вони мають лише британське громадянство. Подібним чином громадяни Британії більше не будуть найматися до посольств ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.