У Британії зняли звинувачення проти екс-глави поліції через трагедію на стадіоні 1989 року

Вівторок, 21 серпня 2018, 16:03

Колишній голова британської поліції, обвинувачений у брехні про свою роль у виникненні тисняви 1989 року на футбольному стадіоні Гіллсборо, більше не буде стикатися з обвинуваченнями внаслідок розгляду доказів.

Про це заявили прокурори, передає Reuters.

Норману Беттісону були пред'явлені чотири звинувачення в неправомірній поведінці на державній службі, та заявами, які він зробив після катастрофи, про винуватість фанів.

Жертви, всі прихильники "Ліверпуля", загинули в переповненому, загороженому корпусі на стадіоні Гіллсборо в Шеффілді, Північна Англія, під час півфіналу Кубка Англії між "Ліверпулем" і "Ноттінгем форест".

Поліція спочатку звинуватила в трагедії п'яних фанатів. Це пояснення завжди відкидалося тими, хто вижив, та родичами жертв. Сім'ї витратили десятиліття, борючись за справедливість.

Торік прокурори оголосили, що пред'являть кримінальні звинувачення проти шести осіб, зокрема Беттісона та інших колишніх начальників поліції, у зв'язку зі смертями та ймовірним подальшим приховуванням поліцією своїх власних помилок.

Королівська прокуратура заявила у вівторок, що припинила справу проти Беттісона після низки доказів. "До них належать зміни в показаннях двох свідків і смерть третього свідка", - сказано в повідомленні.

Сім'ї загиблих в Гіллсборо заявили, що вони гірко розчаровані цим рішенням. 

Трагедія забрала життя 96 уболівальників, 766 осіб отримали поранення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.