Британський спортсмен, який вдруге приїхав до Криму, грає на руку РФ - посольство України

Вівторок, 21 серпня 2018, 13:31

Британський спортсмен Гері Хант, який вдруге приїхав для участі у змаганнях на територію тимчасово окупованого Криму, незважаючи заборону СБУ на в’їзд до України, своїми візитами грає руку Росії.

Про це заявило посольство України у Великій Британії на своїй сторінці у Twitter.

"Гері, незаконно відвідуючи окупований Крим, ви граєте на руку Росії. Ми закликаємо громадян Великої Британії утриматися від незаконних відвідин Криму. Порушення українського закону тягне за собою кримінальну відповідальність", - заявили у посольстві.

У вересні минулого року СБУ на 5 років заборонила в'їзд в Україну Гері Ханту і його співвітчизнику Блейку Олдріджу, які брали участь у змаганнях в анексованому Росією Криму. Хант цього року знову приїхав до Криму і взяв участь у змаганнях з екстремальних стрибків зі скелі Crimea Cliff Diving World Cup 2018, що пройшли у Сімеїзі 18-19 серпня, і навіть виграв їх.

 

"Прикро, що деякі британські громадяни знехтували офіційною позицією не лише України, а й самої Британії", - підкреслили українські дипломати.

Слід зазначити, що змагання Crimea Cliff Diving World Cup не належать до світової серії турнірів по кліфф-дайвінгу, які проводить Red Bull. Їх організатором виступає місцева громадська організація "Фрірайт".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.