Порошенко: Захід проігнорував сигнали Путіна перед атакою на Україну

Четвер, 20 вересня 2018, 11:03

Агресія Москви проти України стала несподіванкою для Заходу, який проігнорував усі сигнали, які цьому передували.

Про це заявив президент України Петро Порошенко з трибуни парламенту 20 вересня під час щорічного послання до Верховної ради.

"Російська агресія заскочила Захід зненацька. Проігноровані були всі важливі сигнали: і провокація на Тузлі; і відверто агресивний виступ російського президента на Мюнхенському безпековому форумі 2007 року, де він в принципі всіх про все попереджав. Про напад 2008-го Росії на Грузію… І перша реакція на окупацію Криму виявилася напрочуд млявою та беззубою", – сказав Порошенко.

Він застерігає світ від загравання з російським президентом Владіміром Путіним та закликає до консолідованої позиції у боротьбі з агресією РФ.

"Та навіть тепер  –  після тисяч спричинених Росією жертв на Донбасі, після трагедії MH17, після Сирії, після  Солсбері – на Заході чимало охочих зазирнути Путіну в душу, чи ще не знаю куди. Мені цікаво, що ви там хочете побачити, панове? Все ж і так у всіх на очах", – наголосив президент.

За його словами, Росія підтримує праві та лівопопулістські рухи, роздмухує євроскептицизм, втручається у вибори по всьому світу і референдуми, як це було в Нідерландах.

"У такий спосіб Кремль просуває свій альтернативний порядок денний та альтернативні цінності, сподіваючись на те, що Заходу дедалі складніше буде тримати єдину позицію щодо Москви", – зазначив Порошенко.

За словами президента, "глибоко помиляються ті, хто думає, ніби російська агресія забезпечує Україні автоматичну підтримку Заходу".

"За підтримку треба щоденно боротися", – сказав Порошенко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: