Макрон і Рютте створюють новий союз для виборів до Європарламенту

Четвер, 11 жовтня 2018, 15:07

Президент Франції Еммануель Макрон і прем'єр-міністр Нідерландів Марк Рютте уклали попередню угоду про спільну кампанію на виборах до Європейського парламенту.

Про це повідомляє Politico.

Макрон і Рютте разом з іншими прем'єр-міністрами з ліберального табору планують об'єднати рух французького президента "Вперед, республіка!" з Альянсом лібералів і демократів для Європи (ALDE) на виборах в травні наступного року.

Народна партія за свободу і демократію (VVD), очолювана Рютте, є основним членом ALDE, яка є переважаючою ліберальної політичної сім'єю в Європі.

Нова прогресивна коаліція кине виклик консерваторам, які довгий час домінували в Брюсселі, і може претендувати на вищі посади в ЄС.

За даними видання, сторони в коаліції будуть проводити кампанію навколо спільної платформи, але партнерство офіційно вступить в силу після виборів до Європарламенту. Партії мають намір сформувати другу за величиною групу в парламенті.

Очікується, що більшість місць в Європарламенті виграє Європейська народна партія.

Нагадаємо, лідери ультраправих партій Франції та Італії розпочали свою спільну виборчу кампанію до голосування у Європейський парламент.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.