Прем'єр Албанії наказав сайтам новин зареєструватися до понеділка

П'ятниця, 12 жовтня 2018, 19:12

Прем'єр-міністр Албанії Еді Рама заявив, що новинні веб-сайти повинні бути "легалізовані" і зобов'язані зареєструватися у податкових органах до понеділка.

Про це повідомляє Balkan Insight.

Рама заявив, що всі сайти новин повинні бути зареєстровані як комерційні суб'єкти в податкових органах до наступного тижня, в іншому випадку їх чекають штрафи.

"Наша дискусія про "пакет проти дифамації" (поширення недостовірної інформації, - ред.) ясно показує, що урбанізація онлайн-джунглів повинна починатися з легалізації порталів", - заявив прем'єр.

"Легалізація може бути проведена за кілька хвилин після реєстрації в Національному бізнес-центрі. Оскільки це примари без адрес, я сподіваюся, що вони прочитають це повідомлення до наступного понеділка", - додав він.

Рама 2 жовтня заявив, що готує "пакет проти дифамації" після того, як два депутата його партії були звинувачені опозицією в захисті обвинуваченого насильника від поліції, тому що він був сином одного з депутатів.

Рама не тільки заперечував ці твердження, а й сказав, що Албанії потрібен пакет проти дифамації, щоб покласти край цим звинуваченням.

Марк Марку, професор журналістики в Університеті Тирани, сказав, що заяву Рами слід розглядати як загрозу для інтернет-ЗМІ, які ще не контролюються урядом, а не як інституційну спробу розмістити онлайн-медіа в правовому полі.

"Оскільки в Албанії немає закону про засоби масової інформації в Інтернеті, я розглядаю цю заяву...як загрозу або емоційну реакцію на критику, з якою він стикається в засобах масової інформації", - сказав Марку.

Ельвін Луку, експерт в області засобів інформації в Тирані, сказав, що реєстрація веб-сайтів в податкових органах навряд чи є рішенням.

"Так, нам потрібна правильна реєстрація та ідентифікація авторів на веб-сайтах, проте багато сайтів не є комерційними і не повинні обкладатися податком як такі", - сказав він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: