Захоплення заручниці у Кельні: поліція не виключає терористичного мотиву

Вівторок, 16 жовтня 2018, 08:17

Німецька поліція не виключає тероризм як мотив з захоплення заручників на головному залізничному вокзалі Кельна у понеділок.

Про це повідомляє DPA.

15 жовтня чоловік підпалив коктейль Молотова у закладі швидкого харчування на вокзалі в Кельні, через що ушкодження отримала 14-річна дівчина. Однак спрацювала система пожежної безпеки і вода загасила вогонь.

Після цього нападник перебіг до розташованої навпроти аптеки, де і взяв у заручниці жінку. В результаті спецоперації заручницю звільнили, а нападника затримали із важким пораненням.

Прокуратура Кельна розпочала розслідування за статтями спроба вбивства та заподіяння шкоди.

"Входячи у аптеку, підозрюваний, за словами прохожого, вигукнув, що він належить до терористичного угруповання "Ісламська держава", - зазначив керівник спецоперації Клаус Рюшеншмідт.

На місці злочину поліція знайшла паспорт на ім'я 55-річного сирійця, який має дозвіл на перебування у Німеччині до середини 2021 року. Власник паспорту вже потрапляв у поле зору поліції через різноманітні правопорушення, зокрема, крадіжки і погрози.

Чоловік, який захопив заручницю, за словами поліції, "з великою імовірністю" є власником документа. Однак правоохоронці зазначили, що особу затриманого остаточно поки не встановлено.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: