Дуда: "Північний потік-2" загрожує Україні й Словаччині, але не Польщі

Вівторок, 23 жовтня 2018, 18:28

Президент Польщі Анджей Дуда вважає, що проект газопроводу "Північний потік-2" несе загрозу Україні і Словаччині, але не Польщі.

Про це пише "Польське радіо".

"Це могло бути енергетично небезпечним також для Польщі, якби не наші запобіжні заходи, які ми реалізуємо", - сказав Дуда, нагадавши про підписання 20-річного контракту на постачання скрапленого газу зі США.

"Північний потік-2" – це політичний і стратегічний проект, передусім, Росії, переконаний Дуда.

"Ми просто вважаємо, що це інвестиція, яка не має нічого спільного з будь-яким економічним розрахунком. На жаль, німецькі фірми беруть у ньому (проекті – ред.) участь і це погана інформація", - зазначив він.

Також президент додав: те, що Європейський Союз не заблокував цієї інвестиції, показує, що справи блоку йдуть у поганому напрямку.

Якщо "Північний потік-2" запрацює "Газпром" зможе скоротити постачання газу компаніям у Словаччині, Польщі й Угорщині, що реверсним потоком постачають російський газ з Європи в Україну.

Як відомо, з кінця 2019 року газотранспортний коридор "Північний потік-2" повинен транспортувати близько 55 млрд кубометрів російського природного газу щорічно з РФ через Балтійське море до Німеччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: