Прем'єр Польщі розраховує, що США накладуть санкції на "Північний потік-2"

Понеділок, 8 жовтня 2018, 10:14

Прем'єр Польщі Матеуш Моравецький розраховує на те, що проект "Північний потік-2" буде охоплений американськими санкціями.

Про це він заявив в інтерв'ю тижневику Do rzeczy, повідомляє RMF24.

На думку Моравецького, Польща може стати газовим хабом, забезпечуючи собі "диверсифікацію постачання джерел поставки енергоресурсів через більш тісні відносини з нашим союзником через Атлантику".

"Я постійно розраховую на те, що на "Північний потік-2" будуть накладені санкції США. Я веду розмови на цю тему" - сказав прем'єр Польщі.

"Розмови тривають і польська сторона переконує, що варто піти на цей крок. Думаю, що до кінця року у цій справі все стане зрозуміло" - заявив він.

Як повідомлялося, Росія готова повністю взяти на себе фінансування проекту "Північний потік-2" у разі запровадження санкцій США.

США раніше погрожували вдатися до санкцій проти енергетичного сектора Росії, від чого під загрозою опиняться і її європейські партнери.

Раніше повідомлялося, що німецький енергетичний концерн Uniper  може вийти з проекту будівництва газопроводу "Північний потік-2" у разі запровадження санкцій Вашингтоном. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: