ЗМІ РФ почали активно просувати кампанію за Roexit у Румунії

Середа, 3 жовтня 2018, 11:23

Даніель Драгомир, колишній полковник Служби розвідки Румунії, який нещодавно заснував націоналістичний рух під назвою Румунія 3.0, заявив про необхідність Roexit - виходу Румунії з Європейського Союзу.

Про це пише Hotnews.ro.

Заяву Даніеля Драгомира почав поширювати головний канал російської пропаганди ro.sputnik.md, що входить до складу "Спутник", контрольованої Кремлем медіакомпанії. Після цього новину підхопила низка проросійських ресурсів, підкреслює видання.

Драгомир зробив заяву у Facebook після слухань у Комітеті з питань громадянських свобод, правосуддя та внутрішніх справ Європейського Парламенту (LIBE), на якому перший віце-президент Європейської комісії Франс Тіммерманс критикував реформу правосуддя, проведену Бухарестом та референдум щодо визначення поняття шлюбу.

Румунська правляча коаліція внесла зміни до цілої низки законів, які ускладнили переслідування корупціонерів. Румуни також планують зафіксувати в Конституції "традиційну" родину як шлюб між чоловіком та жінкою. 6-7 жовтня в країні пройде референдум з цього питання.

Колишній прем'єр-міністр Румунії Дачіан Чолош, засновник Румунського спільного руху (RO+), заявив, що запуск кампанії Roexit є частиною плану, на який правляча коаліція Румунії працює вже давно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: