У Сербії обурилися тим, як на церемонії в Парижі розмістили світових лідерів

фото
Понеділок, 12 листопада 2018, 13:39

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що протокол на урочистостях з нагоди сторіччя закінчення Першої світової війни не відображав реальну розстановку сил.

Про це повідомляє портал B92.

Вучич, зокрема, зауважив, що президент Косова Хашим Тачі отримав найкраще місце на церемонії з усього регіону – одразу за президентом РФ Владіміром Путіним - і був у фокусі камер.

"Я можу зрозуміти, чому президент Хорватії отримала своє місце, це алфавітний порядок. У цьому був певний сенс, хоча під час війни вони були суперниками", - сказав президент Сербії, чиє місце було на одному з флангів у другому ряду навпроти лідерів Франції, США, Німеччини та інших.

 

У Сербії вважають таку розсадку лідерів певним переписуванням історії, оскільки у 1918 році у першому ряду переможців були представлені інші країни.

Посол Франції у Сербії Фредерик Модолоні у свою чергу вибачився перед президентом Сербії і сербським народом за такий несправедливий протокол, передає РТС.

"Ми дуже близькі з Сербією. Сербія втратила майже третину населення у Першій світовій війні, і Франція про це не забуває" - сказав він.

"Це помилка, за яку мені дуже шкода" - наголосив посол.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.