В США почалася атака пранкерів з РФ проти визнання Голодомору геноцидом

П'ятниця, 2 листопада 2018, 19:26

Посол України в Сполучених Штатах Америки Валерій Чалий стикнувся з масованою атакою пранкерів, що телефонують політикам від його імені.

Про це він розповів на зустрічі з українськими журналістами у Вашингтоні, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

За його словами, атака почалася у останні дні.

"Буквально вчора нібито від мого імені і нібито за дорученням президента України надійшло звернення до майже всіх губернаторів – запит на телефонну розмову", - розповів він.

За словами посла, частина губернаторів дали згоду на переговори із людиною, яка видавала з себе посла. Частина переговорів відбулася до того, як посольство дізналося про цю проблему. Це дозволило посольству дізнатися про тематику, яка цікавила пранкерів, та про перебіг розмови.

"Ця людина каже,  що є дві підстави для розмови. Одна – економічна співпраця і туризм, і друга тема – по Голодомору. І після вступу та загальних фраз про економіку звертається (до губернатора), мовляв, пам’ятаєте, я вас просив (про визнання Голодомору геноцидом на рівні штату)? Так от, це не на часі, давайте перенесемо", - розповів він.

"Очевидно реальна тема – це Голодомор", - додав посол.

За його словами, посольство повідомило всіх губернаторів про небезпеку фейкових дзвінків, після чого атака переключилася на мерів та конгресменів

За словами посла, ініціаторами цих фейкових переговорів є "добре відомі російські пранкери", які вже вчиняли низку провокацій проти України в США, в тому числі – розігравши міністра енергетики Ріка Перрі. Як відомо, цей розіграш здійснили у 2017 році пранкери з РФ, відомі як Вован і Лексус.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.