Швейцарія на рік продовжила замороження мільйонів Януковича

Четвер, 20 грудня 2018, 09:42

Швейцарія продовжила ще на рік замороження активів колишнього президента України Віктора Януковича та наближених до нього осіб.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Федеральної ради Швейцарії.

"На своєму засіданні 19 грудня Федеральна рада вирішила продовжити на рік замороження усіх рахунків у Швейцарії вигнаних президентів Бена Алі (Туніс) та Віктора Януковича (Україна) та їхнього оточення", - йдеться у повідомленні.

"Метою цього рішення є підтримка судової співпраці між Швейцарією та двома країнами", – пояснили у Федеральній раді.

У 2014 році Швейцарія заморозила активи Януковича на суму 70 мільйонів швейцарських франків (більше $69 млн) строком на 3 роки. У 2017 році це рішення продовжили.

"Рішення Федеральної ради щодо продовження заморожування активів є обґрунтованим, оскільки його цілі ще не були повністю виконані, тоді як правові умови продовження залишаються чинними. Це однорічне продовження збільшить ймовірність повернення активів до країни походження", - зазначається у повідомленні.

Повідомляється, проти основних осіб, активи яких заморожені, були порушені декілька судових процесів, і органи влади цих країн вжили активних заходів для просування цих. Однак, суди все ще повинні визначити, чи є джерела заморожених активів незаконними.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.