ЄС у ближчі тижні прийме рішення щодо продовження санкцій проти Януковича і Ко

Четвер, 8 лютого 2018, 16:35

В Європейському Союзі розпочалася робота над переглядом санкцій для колишніх українських високопосадовців, серед яких і екс-президент Віктор Янукович, термін дії яких спливає 6 березня.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на представника Ради ЄС.

"Робота над черговим переглядом розпочалася. Як зазвичай, рішення буде ухвалено до того, як спливе термін дії рішення, яке існує на сьогодні", - зазначили в Раді ЄС.

Як відомо, 6 березня 2014 року ЄС запровадив санкції у вигляді замороження активів проти колишніх українських високопосадовців часів президентства Януковича за зловживання з державними фінансами та порушення прав людини.

Останній раз санкції були подовжені у березні 2017 року. Під час перегляду списку ЄС вносить зміни, які стосуються виключення тих чи інших осіб. Наприклад, зі списку був виключений загиблий син екс-президента Віктор Вікторович Янукович, минулого року був виключений колишній депутат від Партії регіонів Юрій Іванющенко.

У санкційному списку разом з Януковичем перебувають екс-прем'єр Микола Азаров, колишній глава МВС Віталій Захарченко, екс-генпрокурор Віктор Пшонка та його син Артем, екс-міністр юстиції Олена Лукаш, екс-глава АП Андрій Клюєв та народний депутат Сергій Клюєв, колишній заступник міністра внутрішніх справ Віктор Ратушняк, колишній перший віце-прем'єр-міністр Сергій Арбузов, екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко, екс-міністр енергетики Едуард Ставицький, екс-міністр освіти Дмитро Табачик, олігарх Сергій Курченко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.