Париж заявив про підтримку "жовтих жилетів" з боку пропаганди РФ

Четвер, 10 січня 2019, 09:38

Протестний рух французьких "жовтих жилетів" отримує підтримку з-за кордону.

Про це заявив прес-секретар французького уряду Бенжамен Гріво, пише MetroNews.

"Достатньо побачити підтримку, принаймні з моральної точки зору, висловлену в останніх заявах двох італійських урядових міністрів. Вони чітко виказали свою підтримку "руху жовтих жилетів", - пояснює представник французького уряду, згадавши про заяви двох віце-прем'єрів Італії Маттео Сальвіні і Луїджі Ді Майо. 

Крім того, додає він, "ми знаємо симпатії деяких пропагандистських ЗМІ, які не можна назвати медіа, як-от Russia Today. Ерік Друе, один з лідерів французького руху "жовтих жилетів", також говорить про Russia Today як про єдину вільну пресу. Я не поділяю цю думку".

Нещодавно президент Франції Еммануель Макрон звинуватив російські канали RT та Sputnik в пропаганді і поширенні чуток про загибель одного з учасників акцій протесту.

Нагадаємо, протести "жовтих жилетів" у Франції розпочалися 17 листопада. На акції вийшли водії, незгодні з підвищенням податку на пальне. Й хоча французька влада пішла на поступки і скасувала заплановане підвищення податку на паливо, а також підвищення цін на електрику та газ, протестувальники розширили коло вимог - починаючи від підвищення зарплат, зменшення податків і завершуючи вимогою відставки президента.

У відповідь на протести президент Макрон оголосив низку заходів щодо поліпшення соціально-економічного становища.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.