Макрон: у разі Brexit без угоди найбільше програє сама Британія

Середа, 16 січня 2019, 08:07

Президент Франції Еммануель Макрон заявив, що у разі виходу з ЄС без угоди найбільше програє сама Британія.

Про це повідомляє Reuters.

"Перший варіант: вони прямують до виходу без угоди. Кажуть: "угоди немає". Це лякає кожного. Найбільше програють від цього британці" - сказав Макрон.

"Другий варіант: вони кажуть нам, а на мою думку, саме це вони і зроблять – я трохи їх вивчив: "ми спробуємо отримати більше від європейців і потім повернемося для голосування" - зазначив він.

За його словами, у цьому випадку ЄС може піти на зміни одного-двох пунктів, однак британцям не варто розраховувати на багато.

"Ми не будемо просто вирішувати внутрішні британські проблеми, відмовившись від захисту європейських інтересів" - наголосив президент Франції.

"Є і третій варіант, і я думаю, вони почнуть з другого, але зрештою прийдуть до третього: "ми хочемо більше часу для проведення повторних переговорів з окремих питань" - додав Макрон.

За його словами, така ситуація створює багато невизначеності.

У вівторок ввечері Палата громад британського парламенту не підтримала угоду уряду щодо виходу з ЄС, яку прем’єр-міністр Тереза Мей узгодила з Брюсселем.

Детальніше про можливі наслідки провалу угоди з Євросоюзом читайте у статті "Дикий Brexit: чому Британія може вибрати найгірший шлях виходу з ЄС".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.