В РФ випустили настільну гру, яка пропонує побути солсберійськими ГРУшниками

фото
Четвер, 24 січня 2019, 15:38

Російський виробник іграшок випустив настільну гру "Наші в Солсбері", у якій гравцям пропонують відвідати ті ж європейські міста, які відвідали агенти ГРУ, обвинувачені у здійсненні атаки в Солсбері.

Як повідомляє The Guardian, точкою фінішу у грі є місто Солсбері із зображенням міського собору і двох фігур у захисних костюмах.

В одному кутку настільної дошки розміщений балончик з зеленим черепом і схрещеними кістками. Очевидно, це відсилка до флакону з парфумами, у якому, за даними британської поліції, транспортували отруйну речовину "Новічок".

 

В іншому кутку зображені дві фігури, які натякають на підозрюваних у нападі Анатолія Чепігу і Александра Мішкіна.

Гру у листопаді розробив московський виробник "Игроленд". Перші фотографії гри, що потрапили в мережу, вважлись фейковими. Проте невдовзі репортер Reuters опублікував фото коробки до гри, що дозволило припустити: гра реальна.

У вівторок один із творців гри Міхаіл Бобер підтвердив, що торік було випущено 5 тисяч копій гри, які продавали онлайн роздрібним продавцям.

Михайло Бобер сказав, що він придумав ідею гри почасти через те, як іноземна преса висвітлювала отруєння в Солсбері, звинувачуючи у ньому Росію. "У певному сенсі це була ідея нашої відповіді західним ЗМІ: вже досить. Для нас це більше не смішно. Це сумно", - сказав Бобер.

Бобер також відзначив, що компанія не мала на меті когось образити, придумавши гру про атаку в Солсбері, в якій одна людина померла, ще четверо були госпіталізовані.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: