Трампа закликають ввести в дію другий пакет санкцій проти РФ за хіматаку в Британії

П'ятниця, 25 січня 2019, 17:30

Через майже три місяці після того, як США визнали Росію порушником американського закону про хімічну зброю, адміністрація президента Дональда Трампа так і не запровадила проти Москви нових санкцій.

Про це пише NBC News.

Відповідаючи на запитання про санкції у справі замаху на колишнього агента ГРУ РФ Сергєя Скрипаля у Великій Британії, Державний департамент сказав, що США "продовжуватимуть виконувати наші зобов'язання відповідно до законодавства", але не будуть коментувати, коли санкції набудуть чинності.

"У законі немає кінцевого терміну для накладання санкцій", - сказав Держдепартамент, додавши, що "ми маємо намір діяти відповідно до вимог законодавства".

Сенатор Боб Менендес з Нью-Джерсі, головний демократ Комітету у закордонних справах Сенату, у четвер надіслав листа Державному секретареві Майку Помпео, у якому сказав, що він "глибоко стурбований" і назвав санкції "на понад два місяці простроченими". Менендез заявив, що очікує, що США "швидко запровадять ці додаткові санкції проти Російської Федерації, як того вимагає закон".

"Сполучені Штати не повинні відмовлятися від нашого обов'язку стояти на захисті наших союзників від Російської Федерації та міжнародних норм щодо хімічної зброї", - написав Менендес.

Згідно з законом США про хімічну і бактеріологічну зброю 1991 року, Росія повинна була припинити використання нервового агента "Новічок", який використовувався при отруєнні Скрипаля та його дочки Юлії в березні, та зобов'язатися не використовувати хімічну зброю проти власних громадян, а також дозволяти перевірки на місцях таким організаціям, як Організація Об'єднаних Націй.

27 серпня Вашингтон ввів у дію перший пакет американських санкцій проти Росії, впроваджених через хімічну атаку у Британії. На першому етапі під заборону потрапив експорт технологій, що можуть використовуватись у військових цілях. Другий пакет санкцій, говорив у той же час Держдепартамент, буде "драконівським".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.