Brexit: найбільші роздрібні торговці заявили про загрозу порожніх полиць

Вівторок, 29 січня 2019, 08:40

У понеділок провідні роздрібні торговці Великої Британії попередили членів парламенту, що Brexit без угоди з ЄС ставить під загрозу продовольчу безпеку в країні, що призведе до порожніх полиць і зростання цін.

Як повідомляє Politico, провідні мережі, такі як Sainsbury's і KFC, заявили, що вони "надзвичайно стурбовані" впливом безладного Brexit на клієнтів.

"Ми вкрай стурбовані тим, що наші клієнти будуть одними з перших, хто відчує реальність Brexit без угоди", - йдеться в листі від імені Британського роздрібного консорціуму (BRC) та підписаному керівниками таких мереж, як Marks&Spencer, Sainsbury's, KFC і Waitrose.

Попередження від великих компаній надійшло напередодні дебатів і голосування у вівторок в Палаті громад щодо зміненого плану прем’єр-міністра Терези Мей щодо Brexit.

BRC заявив, існують "істотні ризики" для вибору, якості та терміну придатності продуктів харчування через такі причини, як високі транспортні витрати, якщо Велика Британія вийде з ЄС без угоди 29 березня.

У листі також прогнозується підвищення цін, якщо Велика Британія повернеться до правил Світової організації торгівлі.

Також у листі стверджується, що станом на сьогодні важко зберігати на складах більше продуктів, тому що "всі сховища для заморожування і охолодження у Британії вже зайняті і в цілому у Британії дуже мало доступних складських приміщень".

BRC пише, що британському парламенту слід "терміново" попрацювати, щоб "знайти рішення, яке дозволить уникнути шоку від Brexit без угоди... і усунути ці ризики для споживачів у Великій Британії".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.