Британським депутатам можуть скасувати канікули через Brexit

Понеділок, 28 січня 2019, 13:14

Уряд прем'єр-міністра Терези Мей розглядає питання про те, щоб змусити Палату громад частіше засідати по п'ятницях, чого зазвичай не відбувається, і продовжити час дискусій до вечора в деякі дні.

Про це повідомляє AFP.

За словами прес-секретаря уряду, також розглядається можливість скасувати тижневу лютневу перерву в роботі депутатів через необхідність затвердити угоду про Brexit.

Уряд хоче прийняти ще вісім законів для Brexit, що охоплюють галузі торгівлі, рибальства і сільського господарства, імміграції, навколишнього середовища та охорони здоров'я.

Серед них і новий законопроект, необхідний для реалізації угоди про вихід з ЄС, перший варіант якого депутати провалили.

"Ми як і раніше маємо намір забезпечити, щоб всі необхідні законодавчі акти були прийняті до дня виходу 29 березня 2019 року, і важливо підкреслити, що ми впевнені у виконанні цього зобов'язання", - сказала прес-секретар.

"Ми знаємо, що це складний графік, тому в якості запобіжного заходу ми ведемо попередні дискусії про продовження термінів засідання - але тільки в разі потреби", - додала вона.

Нагадаємо, лідер Палати громад Андреа Лідсом заявила, що дата виходу Британії з ЄС може бути відтермінована на кілька тижнів, щоб дати час британським депутатам на затвердження угоди з Брюсселем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: