Популярність усіх світових лідерів безпрецедентно впала

Четвер, 31 січня 2019, 09:55

Американський інститут Геллапа, що займається дослідженнями громадської думки, опублікував щорічний рейтинг світових лідерів, який засвідчив: вперше популярність всіх значних лідерів у світі знизились.

Як повідомляє Deutsche Welle, опитування було проведене в 45 країнах світу в період з жовтня 2018 року по січень 2019 року і охопило майже 47 тисяч респондентів.

Президент Gallup International Канчо Стойчев відзначив, що це вперше інститут фіксує падіння рейтингів усіх значних політичних лідерів світу.

"Цього раніше ніколи не траплялося. Зазвичай популярність деяких лідерів зростає, інших – з різних причин падає, але тепер у порівнянні з минулими роками усі рейтинги знизились - це дійсно безпрецедентно. Щось відбувається в світі… Світ, в якому ми живемо, перебуває в перехідному періоді", - пояснив Стойчев.

Він зазначив, що одним із пояснень такої тенденції можуть стати численні конфронтації на міжнародній арені, які відобразилися на рейтингу політиків. "На мій погляд, велика частина проблеми полягає в їх нездатності впоратися з проблемами, що стоять сьогодні перед світом", - сказав Стойчев.

Список популярності світових лідерів очолила Ангела Меркель, яка витіснила з першого місця Еммануеля Макрона. Опитування показало, що вона більш популярна в Африці та країнах Європи, що не входять в ЄС, і в Канаді, а не вдома, у межах Євросоюзу.

Стойчев каже, що це відображає внутрішні проблеми Європейського Союзу, де у минулому році зрослі напруга не тільки з країнами Вишеградської четвірки, але й Італією.

Президент США Дональд Трамп традиційно опинився наприкінці списку. Примітно, що його популярність у Росії послідовно падає. Близько 70% росіян ставляться до нього негативною. Те ж саме відбувається з думкою американців про російського президента Путіна: 70% американців ставляться до нього негативно.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.