У Німеччині висунули звинувачення проти сирійця, що вбив німця у Хемніці

Вівторок, 8 січня 2019, 16:56

Прокуратура міста Хемніца висунула звинувачення проти сирійця, підозрюваного у вбивстві 35-річного громадянина ФРН в серпні 2018 року.

Про це повідомляє DW.

Алаа С. звинувачують у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень Даніелю Х., які призвели до його смерті, а також у замаху на вбивство і завдання небезпечних тілесних ушкоджень Дмітрію М.

26 серпня 2018 року близько 3.15 за місцевим часом в саксонському місті Хемніці Алаа С. разом з іракцем Фархадом Рамазаном Ахмадом, які мали при собі ножі, без ґрунтовної причини вступив у сварку з німцем Даніелем Х. і росіянином Дмітрієм М., повідомили в прокуратурі. В ході неї сирієць завдав чотири ножових поранення Даніелю в області грудей і одне - в плече, а також одне - в спину росіянину.

22-річний іракець Рамазан Ахмад, зареєстрований шукачем притулку в Німеччині, підозрюється в причетності до вбивства і оголошений в міжнародний розшук.

Злочин викликав широкий суспільний резонанс. У місті пройшли мітинги і демонстрації як проти міграційної політики влади, так і проти ксенофобії. Справа доходила до зіткнень з поліцією, іноді акції переростали в масові заворушення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: