Глава Міноборони Британії про плани після Brexit: Росія повинна за все заплатити

Понеділок, 11 лютого 2019, 08:16

Глава Міноборони Британії Гевін Вільямсон вважає, що після виходу з ЄС країна має посилити свою позицію у військовому відношенні.

Про це повідомляє Reuters.

"Brexit підводить нас до визначного моменту в нашій історії. Моменту, коли ми маємо зміцнити нашу глобальну присутність, посилити нашу смертоносність, наростити нашу масу" - скаже Вільямсон під час своєї промови у Лондоні.

Він опише межі між миром і війною як "розмиті" і скаже, що Британія та її союзники повинні бути готові "використовувати жорсткі сили для підтримки наших інтересів".

Також він оголосить про першу місію нового авіаносця HMS Queen Elizabeth, яка включатиме Середземне море, Близький Схід та тихоокеанський регіон.

Також Вільямсон повторить заклики президента США щодо збільшення витрат на оборону, пояснюючи це необхідністю боротися з російськими провокаціями.

За його словами, Москва повинна буде "заплатити за свої провокації", в числі яких втручання Росії в президентські вибори в США в 2016 році, отруєння екс-полковника ГРУ Сергєя Скрипаля та його доньки Юлії нервовим агентом "Новічок", а також анексію Криму.

"За такі дії Росія повинна поплатитися", — наголосить Вільямсон.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.