В ЄС побоюються втручання російських хакерів у вибори до Європарламенту – ЗМІ

Четвер, 28 лютого 2019, 13:59

В ЄС вважають, що російські хакери чинитимуть атаки у зв’язку з травневими виборами до Європарламенту, і готуються відповісти на ворожі дії.

Про це повідомляє Financial Times з посиланням на трьох дипломатів ЄС.

За їхніми словами, в ЄС очікують, що хакери, які працюють за вказівкою Кремля, спробують впливати на вибори в ЄП, в той час як влада США побоюється, що ці хакери можуть скористатися цим голосуванням як експериментальним полем перед президентськими та парламентськими виборами в цій країні в 2020 році.

Експерти в останні місяці спостерігають раптове зростання хакерської активності, що спонсорується російською владою проти європейських урядів, ЗМІ та громадських організацій, пише газета. "Це в основному зловмисні атаки на міністрів закордонних справ і оборони країн НАТО, а також, наприклад, на німецькі ЗМІ", - підкреслює Бен Рід з американської компанії FireEye, що займається кібербезпекою.

На думку чиновників ЄС, внаслідок зростаючої популярності націоналістичних, ультраправих і радикальних організацій в ЄС, дезінформаційні кампанії в соціальних медіа мають все більший потенціал для впливу, а через ослаблення традиційних політичних союзів, які десятиліттями домінували в європейській політиці, вибори до ЄП стали "ключовим голосуванням щодо майбутнього Євросоюзу".

Розробка системи ЄС раннього попередження дезінформацій них атак в державах членах зустрічає спротив, і багато дипломатів скептично ставляться до її ефективності, вказуючи, серед іншого, на розбіжності позицій між країнами ЄС щодо Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.