Влада Британії конфіскувала майже півмільйона фунтів у сина екс-прем’єра Молдови

Четвер, 7 лютого 2019, 19:52

Британська влада конфіскує майже півмільйона фунтів стерлінгів у сина екс-прем’єра Молдови Влада Філата, Луки.

Про це йдеться у повідомленні британського Національного агентства з боротьби зі злочинністю.

Розпорядження про заморожування трьох рахунків 22-річного Луки Філата було віддано ще в травні 2018 року. Тоді слідчі Національного агентства з боротьби зі злочинністю запідозрили, що кошти на рахунках отримані від незаконної діяльності екс-прем’єра Молдови.

Після приїзду до Лондона в липні 2016 року на навчання Лука Філат вів екстравагантний спосіб життя, витрачаючи великі суми грошей на товари і послуги класу люкс, зокрема, придбав Bentley ‘Bentayga’  за 200 тисяч фунтів.

Повідомляється, що Лука Філат орендував у престижному районі Лондона Найтсбрідж пентхауз, оренда якого коштувала тисячу фунтів на день. Він вніс передоплату в розмірі 390 тисяч фунтів. Цією угодою і зацікавилося агентство з боротьби зі злочинністю.

Британські слідчі з'ясували, що при відсутності будь-якого офіційного доходу у Британії, Філат-молодший оплачував свої витрати за рахунок великих депозитів, які базуються в Туреччині і на Кайманових островах.

Магістратний суд Лондона присудив конфіскувати у сина Філата кошти з трьох рахунків у розмірі понад 466 тисяч фунтів стерлінгів.

Як відомо, Влад Філат зараз відбуває дев’ятирічний термін покарання за звинуваченням у справі про крадіжку мільярда доларів з трьох банків Молдови.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: