Шотландська національна партія ініціюватиме другий референдум про незалежність

Понеділок, 11 березня 2019, 09:58

Шотландська національна партія (SNP) ініціюватиме проведення референдуму про незалежність Шотландії від Великої Британії після Brexit.

Про заявив прес-секретар партії депутат Ян Блекфорд, пише Euractiv.

"Ми зробимо все можливе, щоб працювати з іншими партіями для зупинення Brexit, у нас немає бажання бачити, як Шотландію витягують проти її волі, але ми повинні визнати, що якщо це станеться, народ Шотландії повинен визначити своє власне майбутнє", - сказав Блекфорд.

На референдумі 2016 року Англія і Уельс проголосували за те, щоб покинути ЄС, а більшість громадян в Шотландії і Північної Ірландії виступили за те, щоб залишитися у складі блоку.

З тих пір і уряд Шотландії, і уряд Уельсу стверджують, що прем'єр-міністр Британії Тереза Мей проігнорувала їхній голос у своїх планах щодо виходу країни з ЄС. Вони стурбовані економічним впливом Brexit.

"Шотландський уряд повинен припинити використовувати Brexit як виправдання для здійснення свого небажаного порядку денного щодо незалежності", - cказав представник уряду Великої Британії.

Раніше повідомлялося, що уряд Шотландії підготував принаймні 13 коротких документів щодо планів проведення другого референдуму про незалежність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.