МЗС назвало "потуранням агресору" візит французьких політиків у Крим

Четвер, 14 березня 2019, 18:31

Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи французьких політиків до окупованого Росією Криму.

Про це у четвер повідомили "Європейській правді" у прес-службі МЗС.

"Здійснивши несанкціонований візит на злочинно анексовану українську територію, французькі громадяни виявили неповагу до суверенітету і територіальної цілісності України, проігнорувавши фундаментальні принципи міжнародного права, законодавство України", - зазначили у міністерстві.

Вони також діють всупереч офіційній позиції Франції, яка рішуче засуджує спробу анексії Росією українського півострова, наголосили у відомстві.

"Розцінюємо дії цих французьких політиків як пряме потурання агресору у його неприпустимій політиці експансіонізму, нетерпимості і дискримінації, мілітаризації Криму та створення безпекових загроз в регіоні Чорного і Азовського морів, а також масових та систематичних порушень прав людини на окупованому Кримському півострові", - зазначили в МЗС.

Міністерство нагадало, що вимагає від усіх іноземних громадян чітко дотримуватися порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї. "Порушники притягатимуться до відповідальності відповідно до законодавства України", - підкреслили у відомстві.

Окупаційна влада Криму раніше анонсувала візит французьких депутатів з 13 до 16 березня. Запланована участь політиків у заходах, приурочених до російської анексії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.