Стрілянина в Утрехті: нападник два тижні тому був у тюрмі

Вівторок, 19 березня 2019, 08:39

Підозрюваний у скоєнні нападу в Утрехті 37-річний Гьокмен Таніс донедавна перебував під вартою.

Про це повідомляє NOS з посиланням на джерела в поліції.

Два тижні тому він мав постати перед судом за трьома справами: за крадіжку велосипеда, крадіжку зі зломом в магазині велосипедів і проміжне засідання у справі про зґвалтування.

В останній справі проходить постраждалою 47-річна жінка, за її словами, Таніс був звільнений на кілька днів раніше. Його заарештували на шість тижнів, тому що він порушив певні умови перебування на волі. Після того як його адвокат оскаржив це рішення, він був звільнений.

Жінка також розповіла, що була знайома з підозрюваним, який зґвалтував її влітку 2017 року. "Він просто божевільний, наркоман. Я вже попереджала поліцію. Він не терорист, а психопат", - сказала вона.

У понеділок вдень поліція обшукала будинок Таніса. За словами сусіда, там нікого не знайшли. З 2012 року він був підозрюваним як мінімум у дев'яти кримінальних справах.

Нагадаємо, у понеділок вранці чоловік дістав зброю в міському трамваї Утрехта і розстріляв кількох людей, після чого втік. 

В результаті загинули 3 людей та 5 отримали поранення. Нападника затримали за кілька годин.

Поліція встановлює, чи мав злочинець терористичний мотив. Його родичі заявили, що він міг відкрити вогонь через сімейну суперечку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.